Viljo

Nuori lempeä jättiläinen

Viljo – Melilot’s Dreambuilder

Amerikan paint x Saksalainen puoliverinen 

person holding smartphone and laptop

Viljo on 2015 syntynyt paint-pv risteytysruuna, lempeä jättiläinen, joka rakastaa seuraa ja rapsutuksia. Viljo haluaa olla mukana kaikessa ja onkin yleensä aina ensimmäisenä tarhan portilla tervehtimässä tulijoita. 

Viljo tuli ranchille yritystoiminnan aloittamisen myötä keväällä 2021. Näin Viljon kasvattaja-omistajan ilmoituksen facessa aiemmin keväällä, mutta silloin meillä ei vielä ollut hevospaikka auki. Yritystoiminnan myötä tuli sitten tarve toiselle aikuiselle työkaverille ja laitoin työpaikkailmoituksen ranchin Fb-sivuille. Ilmoitukseen tuli piakkoin vastaus ja sen perään pitkä viesti Viljosta. Mitä enemmän viestiteltiin ja soiteltiin sitä varmempi olo miulle tuli siitä, että näin on hyvä ja toukokuun lopulla lähdin sitten Viljoa katsomaan. Viljo vaikutti heti sopivan oloiselta lisältä meidän laumaamme. Se oli sopivasti utelias ja iham miun mukana alusta asti. Koeratsastin pojan ja tuumasin, että hyvä tästä tulee. Niinpä täyttelimme paperit ja myö lähdettiin Viljon kanssa ajelemaan koti-Ranchia kohti.

Tällainen on Viljo

Luonne

person holding black laptop computer

Lempeä Viljo on oikea sylihevonen. Jo ensimmäisellä viikolla meillä ollessaan se köllähti viereeni laitumeen pitkälleen torkkumaan, kun muut hevoset maata pötköttivät jaloissani. Viljon perusluonne on utelias ja hieman sellainen Hessu Hopo-maisen hupsu. Suuri koko ja rento olemus antavat vähän sellaisen vaikutelman, että Viljo ei ole täysin tietoinen oman vartalonsa ulottuvuuksista. Viljo on kuitenkin fiksu sekä nopea oppimaan ja isoksi hevoseksi yllättävän ketterä niin halutessaan.

Tehtävä

white dry erase board

Ratsain Viljo on nuoren ikänsä vuoksi vielä vähän raaka, mutta kesän aikana on päästy hienosti eteenpäin. Viljo on todella herkkä avuille sekä tarkka ratsastajan omasta vartalon hallinnasta ja saattaakin alkaa mutkitella tai kiemurrella, jos ratsastaja vaikuttaa epävarmalta tai ei ole riittävän jämäkkä. Vaatii siis ratsastajalta tukea juuri vartalosta, sillä ohjiin kiinni jääminen saa Viljon vain jännittymään suotta.

Kesän aikana Viljo pääsi myös tutustumaan karjapaimennuksen alkeisiin ja ensi kesänä jatketaan opintoja syventäen niitä sekä nautojen, että lampaiden parissa.

Rotu

three people sitting in front of table laughing together

Viljo on rodultaan amerikan paintin ja saksalaisen puoliverisen risteytys. Viljon isä on sama kuin Patella ja Arskalla eli Smith N Rocket LB ja emä on 10-vuotiaana Saksasta Suomeen tuotu Sachsen-Anhalt -tamma Goldika III. Viljon tiedot Sukupostissa löytyvät alla olevasta linkistä.

Viljo

Vierailijoiden kommentit

“Lisää kommentteja tulossa.”

 

“Lisää kommentteja tulossa.”

“Lisää kommentteja tulossa.”

Ota yhteyttä

wilhosranch (at) gmail.com

040-7027929