Wilho’s Ranchin Hevoset

Tervetuloa tutustumaan hevosiimme 

Hevosemme

Pate

person holding black laptop computer

Pate on 2011 syntynyt paint-ruuna, joka hurmaa kaikki ihmiset ja hevoset missä kulkeekaan. Lempeä ja ihmisrakas Pate on todella herkkä lukemaan ihmisten tunnetiloja ja auttaa myös työstämään niitä. Pate rakastaa rapsutuksia ja Paten lempiharrastus on karjan paimentaminen.

Arska

person holding black laptop computer

Arska on 2019 syntynyt paint-ruuna, jonka vakaa ja viisas olemus saa kaikki hämmästelemään vähäsiä elinvuosiaan. Herkkä ja rohkea Arska rakastaa ihmisiä ja huokuu mielenrauhaa. Arskan mielipuuhaa on osallistuminen kaikkeen tekemiseen ihmisen kanssa.

Sakke

person holding black laptop computer

Sakke on 2013 syntynyt paint x welsh part bred- mixruuna.

Taavi

person holding black laptop computer

Taavi on 2018 syntynyt pieni ja herttainen irlannin cob eli tinkerioripoika, joka tuli meille tarkoituksenaan kouluttautua vankkuriponiksi ja lasten ratsuponiksi. Taavi on herkkäsieluinen työmyyrä, joka nauttii rapsutuksista. 

Ranchin asiakaskunnan painottuessa kuitenkin enemmän aikuisiin, tulee pienikokoinen Taavi jäämään meillä liian vähälle käytölle. Niinpä Taavi etsiikin nyt sitä ihan omaa ihmistä, tositarkoituksella.

Pancho

person holding black laptop computer

Pancho on 2010 syntynyt minikokoinen shetlandinponiruuna, jonka valloittava persoona on kuin suoraan Polle-sarjakuvista. Pieni pyöreä poni on sopivasti suloinen ja pikkuruisen ilkikurinen, niin kuin asiaan kuuluu.

Pancho rakastaa karkuun pujahtamista, rapsutuksia ja ruokaa, sekä lampaita. Pancho tekee pikkuihmisten talutusratsastuksia ja opettelee kärryttelyä. Hän on tyttäremme Iidan oma sydänystävä.

Ohto

person holding black laptop computer

Ohto on 2016 syntynyt appaloosa-ruuna, jonka herkkä sielu ja lempeän kohtelias olemus vakuuttavat ujommankin hevosihmisen. Ohto on Ellin sydänhevonen joka opettelee hiljalleen karjahevosen elämää.

Ohto tuli alkujaan meille etsimään itseään ja rakentamaan luottamusta sekä toisiin hevosiin että meihin ihmisiin. Ohton henkinen toipuminen otti aikaa, mutta lopulta suojakuoren alta kuoriutui ihana tyyppi.

Lauman ja ihmisen merkityksestä

person holding smartphone and laptop

Hevosemme ovat kaikki ruunia/oreja ja elävät samassa laumassa. Tammoja ranchilla ei asu, ettei poikien päät mene tammojen kiimoista sekaisin. Lauma on hevoselle tuki ja turva, verkosto joka on läsnä silloinkin kun ihminen ei ole. Hyvä laumadynamiikka onkin hevosten hyvinvoinnin kannalta yksi keskeisimmistä tekijöistä ja asia, johon haluan panostaa.

Kuulin eräässä koulutuksessa seuraavan lainauksen: “Hevosmies on hevoselleen rauhan saari epävarmuuden meressä.” Tähän ajatukseen perustan oman toimintani hevosten kanssa. Haluan olla hevosilleni se “rauhan saari” – luottamuksen kohde – turvasatama, se jonka kanssa uskalletaan kohdata myös ne elämän eteen heittämät haasteet ja vaikeudet.

Vierailijoiden kommentit

“Lisää kommetteja tulossa.”

 

“Lisää kommetteja tulossa.”

“Lisää kommetteja tulossa.”

– Eerika Esimerkki, asiakas

Ota yhteyttä

wilhosranch (at) gmail.com

040-7027929