Tutustu eläimiimme

Trust the feel, listen to your heart

Hevoset

Kirjavat kavioystävämme

two people sitting during day

Hevosemme ovat valikoituneet meille sydämellä, mutta jalat maassa, ja ne saavat elää mahdollisimman hyvää lajityypillistä elämää. Tasapainoinen lauma on meillä ensisijaisen tärkeää, sillä hevoset tarhaavat talvikaudella laumassa yli 12h päivässä ja kesällä saavat olla ymäri vuorokauden yhdessä laitumessa. Toki säätila huomioiden, eli pahimpaan helle- ja paarma-aikaan pääsevät sisälle huilaamaan ja pahimpina syysmyrskyinä sekä paukkupakkasina tarhausaika on lyhyempi.

Kolmea kirjavaamme yhdistää sama isä. Ori, joka teki lempeydellään ja järkevyydellään miuhun lähtemättömän vaikutuksen työskennellessäni kahden paintimme kasvattajan tallilla 2000-luvun alkupuolella. Sama järkevä ja ihmisrakas luonne on siirtynyt myös isältä pojille.

Lampaat

Ahvenanmaanlampaat

man standing in front of group of men

Ranchille rantautui kesällä pieni kuuden pässin lauma Ahvenanmaanlampaita ilostuttamaan meidän elämää. Pässipojat ovat ensisijaisesti villan tuottajia ja rapsuteltavia kavereita, mutta parin sosiaalisimman kaverin kanssa harjoitellaan hihnassa ulkoilua tavoitteena päästä tekemään myös pässien kanssa eläinavusteisia vierailuita.

Pässipojistamme neljä ovat tuttipullokaritsoita, ja pässeistämme nuorimman kätilönä toimin itse ollessani lomittamassa lampolassa. Tuutin menetettyä emänsä se leimautui minuun, kun sitä useamman kerran päivässä pullotin. Kolme muuta pullopässipoikaa sekä kaksi emänsä alla ollutta pikkupässiä löysivät myös sosiaalisen luonteensa vuoksi tiensä sydämeeni ja siitä oikeastaan lähti koko ajatus lampaiden hankkimisesta kotiin. Kesän 2021 aikana pääsin opintojeni kautta tutustumaan myös lampaiden paimennukseen hevosella ja kesän ajan pässit ovat saaneet rauhassa tutustua myös hevosiimme. Seuraavalle laidunkaudelle siis suunnitteilla myös lampaiden hevospaimennusta.

Muut eläimet

Ranchin lemmikit

three men laughing while looking in the laptop inside room
three men laughing while looking in the laptop inside room

Ranchin pihapiiriä vartioi nuori vahtikoiramme, hovawartpoika Justus.

Jyrsijätorjunnasta vastaavat maatiaiskissaveljekset Pörrö ja Raita.

Ota yhteyttä

wilhosranch (at) gmail.com

040-7027929