Pate

Ihmisrakas huolenpitäjä

Pate – Riverridge Bar Fly

Amerikan Paint

person holding smartphone and laptop

Pate on 2011 syntynyt paint-ruuna, joka hurmaa kaikki ihmiset ja hevoset missä kulkeekaan. Lempeä ja ihmisrakas Pate rakastaa rapsutuksia. Paten lempiharrastus on karjan paimentaminen.

Paten ja miun yhteinen matka alkoi loppiaisena 2012, kun menin kasvattajan luokse katsomaan pientä pörröistä 8kk ikäistä orivarsaa. Pate käveli tarhassa suoraan luokseni, painoi pään olkapäälleni ja puhalsi hellästi korvaani. Rakastuin välittömästi! Odotin kuitenkin tuolloin esikoistani ja lähestyvän synnytyksen takia sovittiin Paten kotiutuvan vasta toukokuussa. Ja näin kävi. Toukokuussa 2012 pihaan asteli 1-vuotias hevosen poikanen, isänsä kuva, joka on tässä vuosien saatossa osoittanut olevansa hevonen, jonka sydän on puhdasta kultaa!

Tällainen on Pate

Luonne

person holding black laptop computer

Pate on lempeä ja ystävällinen herrasmies, joka yrittää aina parhaansa ja jolla on hauska huumorintaju. Laumassa Pate on lempeä johtaja, tuki ja turva. Isoveli, joka pitää huolta muista intoutuen välillä mukaan myös leikkiin. Pate kommunikoi ihmisten kanssa hyvin monipuolisesti ja sillä on ollut varsasta asti mahdollisuus ilmaista myös omat mielipiteensä. Pate peilaa herkästi ihmisen tunnetiloja ja onkin siksi loistava työpari eläinavusteisessa toiminnassa.

Tehtävä

white dry erase board

Pate on luotettavin työkaverini, on sitten kyse lasten opetuksesta, eläinavusteisesta toiminnasta, ratsastustunneista tai karjatyöskentelystä. Paten kanssa yleensä onnistuu kaikki. Toki hevosilla, kuten meillä ihmisilläkin, on omat huonot päivänsä, mutta lähtökohtaisesti Pate on aina valmiina toimeen, kun häntä pyytää töihin. 

Pate on elementissään erityisesti lasten ja hevosharrastusta aloittelevien ihmisten kanssa sekä tietysti omassa mielipuuhassaan karjan paimennuksessa. Patelle mieluisinta ajanvietettä on hengailu oman lauman kanssa ja kesäisin osallistuminen perheen pihatöihin nurmikkoa siistimällä. 

Rotu

three people sitting in front of table laughing together

Pate on rodultaan Amerikan Paint. Rotu on nimensä mukaan lähtöisin USAsta. Paintit ovat yleensä väritykseltään lehmänkirjavia ja rakenteeltaan karjatyöskentelyyn soveltuvia hevosia. Rotu on kehitetty kirjavista quarterhevosten sekä englantilaisten täysiveristen sukulinjoista. Klikkaamalla tätä tekstiä saat lisätietoja rodusta.

Pate on rekisteröity paitsi Suomen Hippokseen myös APHAn (American Paint Horse Association) rekisteriin. Paten isä on Ruotsissa syntynyt ja varsana suomeen tuotu paint ori Smith N Rocket ja emänsä on niin ikään Ruotsissa syntynyt, aikuisena Suomeen tuotu quartertamma Miss Radio Bar. Klikkaamalla tätä tekstiä näet Paten tiedot Sukupostissa.

Vierailijoiden kommentit

“Lisää kommentteja tulossa.”

“Lisää kommentteja tulossa.”

“Lisää kommentteja tulossa.”

Ota yhteyttä

wilhosranch (at) gmail.com

040-7027929