Taavi

Pieni herkkä sisupussi

Taavi – Davy Gray

Irish Cob

person holding smartphone and laptop

Taavi on 2018 syntynyt pieni ja herttainen irlannin cob eli tinkerioripoika. Taavi on herkkäsieluinen työmyyrä, joka nauttii seurasta ja rapsutuksista. 

Taavi tuli meille ystäväni kautta. Hän oli ostanut Taavin vieroitusikäisenä kasvattajaltaan heille perhehevoseksi, mutta kolmevuotiaaksi kännyttyään edelleen todella pienikokoinen Taavi todettiin ystäväperheeni käyttöön auttamatta liian pieneksi. Lähdin katsomaan Taavia ystäväni luo ja ihastuin tähän hurmaavaan nuoreen tupsujalkaan ja erityisesti hänen lempeään luonteeseensa.

Tarkoituksenani oli kouluttaa Taavista Ranchille vankkuriponi sekä ajan kuluessa lasten ratsu. Ranchin asiakaskunta vaikuttaisi kuitenkin painottuvan enemmän aikuisiin, jonka vuoksi todella pienikokoinen Taavi tulee jäämään meillä liian vähälle käytölle ja huomiolle.

Tästä johtuen ihana lempeä Taavi etsiikin nyt sitä ihan omaa ihmistä, tositarkoituksella.

Tällainen on Taavi

Luonne

person holding black laptop computer

Taavi on lempeä ja ystävällinen nuori mies. Herkkyys ja määrätietoisuus tekevät tästä pikkuoriista kiinnostavan kokonaisuuden. Taavi tekee mielellään asioita ihmisen kanssa, mutta jos hän ei jotakin asiaa ymmärrä, ratkaisee hän tilanteen juurtumalla paikoilleen. Säikähtäessään jotakin Taavi on nopea ja ketterä, joten ei sovellu ihan ensihevoseksi. Oikeissa käsissä ketteryys on kuitenkin iso valtti ja voisin hyvin nähdä Taavin tulevaisuudesssa esimerkiksi pienen working equitation harrastajan ratsuna tai näyttävänä valjakkoponina.

Tehtävä

white dry erase board

Taavin kanssa on kesän ja syksyn aikana opeteltu ratsun työn alkeita maasta käsin. Taavi on totutettu satulaan ja ohjasajo on tullu tutuksi. Olen halunnut panostaa hyvään pohjatyöhön, joka on tehty hevosen ehdoilla ihmisen asettamaa päämäärää kohti yhdessä pyrkien.

Taavi on rakenteeltaan korrekti, kauniisti liikkuva nuori hevonen, jolla on hyvät sosiaaliset taidot laumassa. Sen miellyttävä luonne ja erikoisen pieni koko voisivat olla valtteja myös hevoskasvatuksen näkökulmasta, joten Taavi on saanut vielä jatkaa kulkuaan orina.

Toivottavasti Taavi löytää oman ihmisen, jonka kainalossa olisi juuri Taavin kokoinen paikka vapaana.

Rotu

three people sitting in front of table laughing together

Taavi on rodultaan irlannincob. Taavi on rekisteröity Suomen Irlannincobyhdistyksen rekisteriin.

Rodun historiasta ja rotuyhdistyksestä löytyy lisätietoja klikkaamalla alla olevaa linkkiä.

Irlannincobit

Vierailijoiden kommentit

“Lisää kommetteja tulossa.”

“Lisää kommetteja tulossa.”

“Lisää kommetteja tulossa.”

Ota yhteyttä

wilhosranch (at) gmail.com

040-7027929